Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowina

Żel czosnkowy

Składniki: ½ szklanki posiekanego czosnku 2 szklanki białego octu winnego 3 szklanki wody środek żelujący 5,5 szklanki cukru ¼ łyżeczki oleju 3 krople zielonego barwnika spożywczego Sposób przyrządzenia: W rondlu doprowadzić do wrzenia ocet, dodać czosnek, gotować na wolnym ogniu 15 minut. Przelać do szklanej miski, odstawić na 24 godziny. Mieszankę przecedzić, wyciskając czosnek. Do…

Mięsno warzywne pulpeciki Iwony

Składniki: 25 dkg wieprzowego mięsa  mielonego 2 jajka sól do smaku ½ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli 6 łyżek otrębów pszennych 2 łyżki  oleju sól, pieprz do smaku 2 średnie obrane cebule mała puszka pomidorów bez skórki 25 dkg mrożonego groszku ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki szczypta majeranku 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Do…

Kotlety schabowe z musztardą Iwony

Składniki: 6 kotletów schabowych bez kości 10 dkg ziaren słonecznika 1 łyżeczka  słodkiej papryki 3-4 łyżki musztardy sól, pieprz do smaku 5 łyżek oleju Sposób przyrządzenia: Ziarna słonecznika zemleć w młynku do kawy, wymieszać z musztardą i doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Piekarnik rozgrzać do temperatury 250 stopni C. Kotlety okroić z błon…

Schabowe kotlety w białym winie i sosie sojowym Iwony

Składniki: 6 kotletów schabowych bez kości 4 łyżki pikantnego keczupu 1 ½ łyżki sosu sojowego 3-4 łyżki wytrawnego białego wina 1 ½ łyżki drobniutko posiekanego świeżego imbiru 4 łyżki oleju 4 cebulki dymki sól 1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta Sposób przyrządzenia: Schabowe kotlety rozbić tłuczkiem. Wymieszać sos sojowy, keczup, wino i Vegetę, podlać kotlety i…