Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowina

Schab faszerowany pieczarkami

Składniki: 40 dag schabu cebula 15 dag pieczarek kieliszek czerwonego wina jajko bulka tarta mąka pieprz sol olej lub margaryna do smażenia Etapy przygotowania Schab podzielić na 2 części, w każdej zrobić nacięcie/kieszonkę ( by dobrze sie kroiło można mięso włożyć na godzinę do zamrażalki ). Pieczarki podsmażyć z cebulką i przyprawami – gdy ostygną…

Kotlety schabowe w miodzie

Składniki: 2 kotlety schabowe 2 cebule 2/3 słoika musztardy 2-3 łyżki stołowe miodu mąka Sposób wykonania: Kotlety lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć mąką po czym usmażyć na rozgrzanym oliwie, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, wówczas dodać do niej miód oraz musztardę, wymieszać i rozsmarować na kotletach.

Schabowe zapiekane z szynką i pieczarkami

Składniki: • 4 kotlety • 10 dag szynki • 30 dag pieczarek • 15 dag żółtego sera • olej • natka pietruszki • przyprawy Sposób wykonania: Mięso oprószyć mąką, solą oraz pieprzem i usmażyć. Następnie pieczarki pokroić w plasterki a szynkę w kostkę po czym obsmażyć całość na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać jeszcze posiekaną natkę…

Pieczeń rzymska z wątróbkami wieprzowymi

Składniki: 12,5 dag wątróbek wieprzowych 50 dag mielonego mięsa 2 cebule 1 bułka 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka sosu Worcester 1 łyżka masła ¼ i 1/8 l bulionu mięsnego 2 łyżki mąki 1/8 l śmietany sól pieprz papryka Sposób wykonania: Wątróbki pokroić w kostkę a cebulę posiekać i dodać do mielonego mięsa. Dodać jeszcze namoczoną…