Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowe

Schabowe po francusku

Składniki: ½ kg schabu z kostką 2 łyżki musztardy 3 łyżki bulionu 4 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Schab pokroić na 4 kotlety, które lekko rozbić dłonią i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie bulion wymieszać z 1 łyżką oleju i musztardą po czym posmarować marynatą kotlety. Owinąć je w folię aluminiową i wstawić do…

Schabowe z masełkiem

Składniki: 4 kotlety schabowe 7, 5 dag masła 1 łyżeczka łagodnej musztardy ½ pęczka szczypiorku sól pieprz sok z cytryny olej Sposób wykonania; Do masła dodać musztardę oraz posiekany szczypiorek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Następnie mięso usmaży na rozgrzanym oleju, wówczas oprószyć je solą i pieprzem.…

Schab faszerowany pieczarkami

Składniki: 40 dag schabu cebula 15 dag pieczarek kieliszek czerwonego wina jajko bulka tarta mąka pieprz sol olej lub margaryna do smażenia Etapy przygotowania Schab podzielić na 2 części, w każdej zrobić nacięcie/kieszonkę ( by dobrze sie kroiło można mięso włożyć na godzinę do zamrażalki ). Pieczarki podsmażyć z cebulką i przyprawami – gdy ostygną…

Kotlety schabowe w miodzie

Składniki: 2 kotlety schabowe 2 cebule 2/3 słoika musztardy 2-3 łyżki stołowe miodu mąka Sposób wykonania: Kotlety lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć mąką po czym usmażyć na rozgrzanym oliwie, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, wówczas dodać do niej miód oraz musztardę, wymieszać i rozsmarować na kotletach.