Składniki: 3 polędwice wieprzowe 3 cebule 250 g surowej szynki olej ¾ l wody bulion 1 pojemniczek śmietany 20% 1 pojemniczek śmietany 30% 250 g startego sera sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które obsmażyć na rozgrzanym oleju. Podsmażone mięso wyjąć a na ta samą patelnie wrzucić cebule i szynkę pokrojoną w kostkę,…
Tag: wieprzowe
Wieprzowina
Roladki wieprzowe z kapustą
by Joanna Ziętara • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry schabu sól pieprz papryka mielona 1 cebula 60 g kapusty kiszonej 3 łyżki oleju ¼ l wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1-2 łyżki mąki pszennej ½ pojemniczka śmietany Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą, pieprzem oraz papryką po czym ułożyć na plastrach posiekaną cebule i poszatkowaną kapustę. Plastry zwinąć w rulon i spiąć…
Wieprzowina
Polędwica w winiaku
by Ewa Górak • • 0 Comments
Składniki: 600 g polędwicy sól pieprz olej 3 łyżki winiaku 1 cebula 1 szkl. pieczarek 2 plastry sera holenderskiego Sos: ¼ l śmietanki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka sosu paprykowego 1 łyżka sosu chili 3 łyżki winiaku 2 łyżeczki musztardy sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanym…
Schab
Schab z migdałami
by Paulina Brodziak • • 0 Comments
Składniki: 150 g marchwi 3 cebule 1 kg schabu sól pieprz 4-5 łyżek oleju ½ l czystego bulionu 1/8 l czerwonego wina 50 g konfitury morelowej 25 dag płatków migdałowych 100 g śmietanki kremówki 1 łyżka mąki 3 łyżki wody Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dodać…
Wieprzowina
Gulasz z ziołami
by Grzegorz Kwidziński • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry schabu środkowego 2 łyżki oleju sezamowego 1 pęczek ziół sól pieprz czosnek 1 cebula 2 łyżki mąki ½ l wywaru mięsnego Sposób wykonania: Olej wymieszać z ziołami, rozgniecionym czosnkiem i posiekaną cebulą. Doprawić solą oraz pieprzem i dodać mięso pokrojone w cienkie paski. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie…