Składniki: 12 plastrów polędwicy wieprzowej 1 łyżka ostrej musztardy 12 cienkich plastrów wędzonego boczku 40 g masła 1 cebula wiórki masła 1 cebula 250 ml słodkiej śmietanki 150 g twarożku ziołowego 1 trójkąt topionego serka 2 łyżki zielonego pieprzu natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które posmarować musztardą po czym każdy plaster owinąć…
Tag: wieprzowe
Wieprzowina
Polędwiczki w sosie serowym
by Urszula Woźniczka • • 0 Comments
Składniki: 12 plastrów polędwicy wieprzowej 1 łyżka ostrej musztardy 12 cienkich plastrów wędzonego boczku 40 g masła 1 cebula wiórki masła 1 cebula 250 ml słodkiej śmietanki 150 g twarożku ziołowego 1 trójkąt topionego serka 2 łyżki zielonego pieprzu natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które posmarować musztardą po czym każdy plaster owinąć…
Wieprzowina
Pieczeń wieprzowa z warzywami
by Ewelina Wilkosz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg wieprzowiny sól pieprz papryka mielona ½ łyżeczki musztardy 2 cebule 2 pomidory 3 marchewki 3 łyżki mąki Sposób wykonania: Mięso natrzeć przyprawami i ułożyć na folii aluminiowej. Następnie warzywa obrać i pokroić po czym ułożyć obok mięsa. Folie zawinąć i nakłuć widelcem w kilku miejscach. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni…
Wieprzowina
Polędwiczki pikantne z pieczarkami
by Kamil Sokalski • • 0 Comments
Składniki: 500 g polędwicy wieprzowej 1 łyżka masła sól 3 cebule 2 ogórki konserwowe 200 g pieczarek 150 g papryki pomidorowej 250 ml słodkiej śmietanki cukier pieprz ostra musztarda Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które obsmażyć na rozgrzanym maśle po czym posolić i zdjąć z patelni. Na ta samą patelnie wrzucić cebulę i zeszklić,…
Wieprzowina
Sznycle w śmietanie
by Jolanta Kantor • • 0 Comments
Składniki: 6 plastrów szynki wieprzowej sól pieprz 2 łyżki mąki 1 jajko bułka tarta olej 4 cebule 4 plastry gotowanej szynki 500 g pieczarek 1 pojemniczek śmietany 20% 1 pojemniczek śmietany 30% sól pieprz cukier sok z cytryny kilka plasterków sera gouda Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym obtoczyć w mące, później…