Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wielkanocny

Fasola szparagowa z cebulą

Składniki: 25 dkg mrożonej lub świeżej fasolki szparagowej 1 łyżka masła 1 cebula 1 łyżeczka sosu sojowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Fasolkę ugorować w osolonej wodzie tak aby była chrupiąca. Odcedzić, przelać zimną wodą odcedzić. Na patelni rozgrzać masło dodać obraną i pokrojoną w pół plastry cebulę, przyprawić, smażyć na złoty kolor, dodać sos sojowy,…

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 marchewki 2 cebule 3 jajka ugotowane na twardo 4 łyżki octu winnego 3% 4 łyżki majonezu natka pietruszki sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Marchew obrać pokroić w „zapałki, blanszować, pozostawić do obsączenia. Cebulę obrać, pokroić w cienkie pół plastry, blanszować, obsączyć. Marchewkę i cebulę w osobnych miseczkach…

Sznycel cielęcy

Składniki: ½ kg cielęciny z karku 1 jajko bułka tarta 2 łyżki masła 1 limonka ulubione zioła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso oczyścić z błon i żył, pokroić na kotlety o grubości około 1,5 cm, rozbić młotkiem do mięsa nadając im owalny kształt, przyprawić. Jajko wybić na talerz, rozmieszać. Każdy kotlet moczyć w jajku i…

Zupa ryżowa z kurczakiem

Składniki: ½ kg piersi z kurczaka 1 litr wody ½ szklanki ryżu 2 jajka 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso zalać wodą i powoli gotować aż zmięknie. Mięso wyjąć, wywar przyprawić, dodać ryż i gotować aż zmięknie. Jajka rozbić na pianę, dodać sok cytrynowy i dodać mieszając dwie łyżki gorącej zupy,…

Wielkanocny mus z paluszków krabowych

Składniki: 20 dkg sera mozarella 10 dkg paluszków krabowych 5 dkg śliwek bez pestek 1 dkg żelatyny 1 jajko ugotowane na twardo 1 łyżeczka soku z cytryny 5 kropli sosu tabasco sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Paluszki krabowe opłukać, osuszyć, 1 odłożyć, pozostałe rozdrobnić, skropić sokiem z cytryny. Ser, paluszki, śliwki oraz jajka zemleć w…