Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 4 łyżki octu winnego 3%
  • 4 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • sól, biały pieprz


Sposób przyrządzenia:
Marchew obrać pokroić w „zapałki, blanszować, pozostawić do obsączenia. Cebulę obrać, pokroić w cienkie pół plastry, blanszować, obsączyć. Marchewkę i cebulę w osobnych miseczkach zamarynować skrapiając octem winnym i oprószając solą i pieprzem. Jajka obrać, pokroić w kostkę. W szklanej salaterce układać wszystkie składniki warstwami z tym że ostatnią powinien stanowić tuńczyk bez zalewy. Polać majonezem, udekorować zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *