Składniki: 500 g wątróbek drobiowych 4 łyżki masła 150 g cebuli 3 jajka sól pieprz cukier puder Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Cebule również pokroić w kostkę a wątróbki w plastry, które podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podsmażone wątróbki posiekać i dodać do jajek. Na tej samej…
Tag: wątróbki
Zupy
Zupa puree z wątróbki Marty
by Marta Krawiec • • 0 Comments
Składniki: • 400 g wątróbki • 2 l bulionu • 2-3 cebule • 2 marchewki • 6 łyżek masła • ½ szkl. śmietany • 2 żółtka • sól Sposób wykonania: Wątróbkę pokroić na kawałki, które podsmażyć na rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulą i marchewką. W trakcie podlewać niewielka ilością bulionu. Następnie całość zemleć w…
Pierogi
Pierogi z ziemniaków z podrobami
by Irena Uram • • 0 Comments
Drób
Wątróbki „po mysliwsku”
by Reneti • • 0 Comments
Składniki: 30 dag wątróbek drobiowych (najlepsze z indyka) Marynata: 2 ząbki czosnku pieprz czarny kilka jagód jałowca łyżka majeranku olej- parę łyżek 1 łyżka octu Sposób przyrządzenia: Poprzedniego dnia wymieszać składniki marynaty i włożyć w to umyte wątróbki na noc do lodówki. Dodatki: pure z jabłek 30 dag kwaśnych jabłek, najlepsza szara reneta/ antonówka- udusić…
Kaczka
Galantyna świąteczna z kaczki
by Regina • • 0 Comments
Składniki: młoda kaczka o wadze około 2 kg 2 czerstwe bułki 2 jajka 10 dag cielęciny 15 dag wątróbek drobiowych 1 kiszony ogórek oliwa 2 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek Sposób przyrządzenia: Rozmrożoną kaczkę umyć i opalić. Luzujemy kaczkę i formujemy prostokątny płat mięsa ze skórą. Nacieramy go solą, pieprzem i majerankiem. Luzowanie tylko brzmi…