Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wątróbki drobiowe

Sałatka kaukaska

Składniki: 10 dkg pieczarek 20 dkg wątróbek drobiowych 2 cebule 2 jajka ugotowane na twardo ½ szklanki majonezu 20 dkg ogórków konserwowych 3 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki umyć, blanszować we wrzątku, obsączyć, pokroić w plastry. Wątróbkę umyć, osuszyć, usmażyć na oliwie, przestudzić, pokroić w plasterki odrzucając żyły i błony. Jajka i ogórki…

Wątróbki drobiowe z brokułami

Składniki: • 50 dag wątróbek z drobiu • 50 dag brokułów • 2 łyżki mąki kukurydzianej • łyżka smalcu • kawałek świeżego imbiru • pęczek dymki • 5 dag pieczarek • kilka mrożonych krewetek • łyżka sosu sojowego • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone wątróbki obtoczyć w mące kukurydzianej i smażyć 1 –…

Kotlety drobiowe nadziewne wątróbką.

Skład: piersi kurczaka wątróbka drobiowa jaja bułka tarta mąka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę dokładnie wymyć i osuszyć, pokroić w słupki, obsmażyć na tłuszczu, przyprawić, odstawić do lodówki. W każdym filecie drobiowym ostrym nożem wykonać kieszeń uważając aby nie uszkodzić ścianek. Powstałą w ten sposób przestrzeń wypełnić kawałkami schłodzonej wątróbki., dokładnie spiąć wykałaczkami. Kotlet panierować…

Wątróbki z drobiu po żydowsku

 Skład: 40dkg wątróbek z kury lub gęsi 4 jaja na twardo 4 cebule 10dkg tłuszczu (masło i oliwa) 3 łyżki posiekanej naci pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać (3 sztuki) i poddusić na tłuszczu. Wątróbki umyć, oczyścić, pokroić, dodać do cebuli, osolić, oprószyć pieprzem, udusić, ostudzić i zmiksować z dodatkiem 3…