Składniki: 4 słodkie ziemniaki ¼ szkl mleka 2 łyżki masła 1 łyżka brązowego cukru ½ łyżeczki mielonego imbiru Sposób wykonania: Obrane ziemniaki pokroić na mniejsze kawałki po czym zalać je osoloną woda i gotować około 20 minut. Po tym czasie odcedzić i powrotem wrzucić do garnka. Następnie mleko z dodatkiem masła podgrzać na małym ogniu…
Tag: warzywne
Listy
Puree z selera i ziemniaków
by Agata Łukasiewicz • • 0 Comments
Listy
Rzepa i brukiew z ziołami
by Jakub Wójcicki • • 0 Comments
Składniki: 700 g rzepy 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki posiekanej trybuli 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku sól gruboziarnista pieprz ½ szkl bułki tartej Sposób wykonania: Obraną brukiew i rzepę ugotować oddzielnie w osolonej wodzie na półtwardo. Wówczas je odcedzić i wrzucić na rozgrzane masło. Trzymać na średnim ogniu…
Listy
Chrupiące placki ziemniaczane Doroty
by Dorota Rzepka • • 0 Comments
Listy
Duszona boćwina
by Szymon Kwaśniewski • • 0 Comments
Składniki: 1 pęczek boćwiny 1 szkl bulionu warzywnego sól pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek 2 szalotki 1 łyżka masła cząstki cytryny Sposób wykonania: Z boćwiny oddzielić liście od łodyg po czym pokroić łodygi na małe kawałki, które wrzucić do gorącego bulionu. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i gotować na małym ogniu do miękkości.…



