Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: w panierce

Kotlety z bobu w panierce

Składniki: 70 dag bobu 3 cebule 2 jajka 2 łyżki masła 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka płatków owsianych gotowa panierka natka pietruszki starta gałka muszkatołowa sól pieprz olej Sposób wykonania: Bób zalać osolonym wrzątkiem i ugotować po czym odcedzić i zemleć. Następnie posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanym oleju i dodać do bobu razem z…

Kalafior zapiekany w pikantnej panierce

Składniki: 1 duży kalafior 40 dkg sera feta 5  jajek 15 dkg sera parmezanu 1 torebka panierki chili 1 pęczek koperku 12 dkg tartej bułki łyżeczka przyprawy curry zmielona gałka muszkatołowa sól, pieprz do smaku masło ,bułka tarta do foremki Sposób przyrządzenia: Kalafior umyć, ugotować, podzielić na różyczki, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Do tak przygotowanej…

Włoski koper w panierce

Składniki: 2 główki kopru włoskiego 1 jajko tarta bułka 6 łyżek oleju ½ pęczka natki pietruszki sól pieprz Sposób przygotowania: Oczyszczony koper  pokroić na plasterki, które zalać osoloną wodą i gotować ok. 15 minut. Następnie koper odsączyć i opryszczyć solą oraz pieprzem, wówczas maczać w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym…

Koper włoski w panierce

Składniki: 2 główki kopru włoskiego 1jajko tarta bułka 6 łyżek oleju ½ pęczka natki pietruszki sól biały pieprz Sposób wykonania: Koper włoski pokroić w plastry, które gotować w osolonym wrzątku ok. 15 min po czym odsączyć i odstawić aby ociekły. Następnie oprószyć je solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące. Następie zanurzać w roztrzepanym jajku…