Składniki: 4 udka z kurczaka 1 łyżeczka świeżo utartego imbiru 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka czystej wódki mąką kukurydziana olej do głębokiego smażenia Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, dokładnie osuszyć. Używając ostrego noża usunąć z mięsa kości, pokroić w grubą kostkę. Jeśli ktoś nie lubi skóry może ją również usunąć. Sos sojowy wymieszać z wódką…
Tag: udka z kurczaka
Kurczak
Kurczak pieczony z ziemniakami
by Ewelina B • • 0 Comments
Pyszne danie a czosnek po upieczeniu robi się prawie słodki – spróbujcie jak ja pierwszy raz go upiekłam byłam bardzo pozytywnie zaskoczona.
Składniki:
- udka z kurczaka 4 sztuki
- zioła do drobiu kamis 2 łyżki
- przyprawa do kurczaka po węgiersku 2 łyżki
- delikat do mięs knorr 2 łyżki
- czosnek 1 cała główka
- ziemniaki małe i równe 14 sztuk
- kilka pomidorów
- cukinia
- kmin rzymski cały 1 łyżeczka
Udka z kuczaka
Udka kurczaka w słodko kwaśnym pomarańczowym sosie
by Maria W • • 0 Comments
Składniki: 4 duże udka kurczaka 4 duże pomarańcze ½ szklanki cukru 4 łyżeczki octu balsamicznego 1 szklanka bulionu drobiowego 2 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone udka kurczaka przyprawić solą i pieprzem, obficie skropić oliwą, odstawić. Pomarańcze dokładnie wyszorować w ciepłej wodzie, jeden z nich cienko obrać używając obieraczki do…
Udka z kuczaka
Udka kurczaka w kokosowej panierce
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 4 dorodne udka z kurczaka 2 jajka 15 dkg wiórek kokosowych sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Udka umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 60 minut. Jajka wybić do głębokiego talerza, rozmieszać dokładnie. Przygotowane udka zamoczyć w jajku i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez 25…
Udka z kuczaka
Faszerowane udka z kurczaka
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 2 udka z kurczaka 3 kromki pieczywa pszennego 1 szklanka śmietany kremówki 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć. Pomagając sobie nożem ściągnąć skór1) z udek starając się jej nie uszkodzić. Mięso obrać z kości. Czyste mięso, namoczone w śmietanie pieczywo, czosnek zemleć…