Składniki:
- 4 duże udka z kurczaka
- 1 cebula
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1/3 szklanki keczupu
- olej
- sól, pieprz, szczypta cukru
- posiekana natka pietruszki
Składniki: 10 pałeczek z udek z kurczaka 1/2kg.grzybów 2 cebule pokroić w kostkę i przesmażyć pieprz, sól starty żółty ser (20 dkg) troszkę śmietany 30% Sposób przyrządzenia: Z tych pałeczek wyciągnąć kość i zostawić tylko kawałeczek do łapania oprószyć przyprawami. Przygotować farsz: grzyby ugotowane przez 1godzine przemielić w maszynce do mielenia mięsa lub zmiksować, dołożyć…
Składniki: 1/2 szklanki bulionu z kostki 2 ząbki czosnku 1 cebula szczypta pieprzu szczypta chilli 2 pomidory 1 słodka papryka szczypta soli 75dag.udek z kurczaka Sposób przyrządzenia: Udka posypać solą i pieprzem, oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Obsmażone udka włożyć do garnka, dodać pokrojoną w paski paprykę, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek,…
Składniki: 5 udek kurczaka 2 cebule Marynata: 3 łyżki majonezu 2 łyżki pasty adżika kliknij 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kminku 3 łyżki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Udka umyć, osuszyć, podzielić na 2 części. Składniki marynaty dokładnie wymieszać, posmarować nią porcje kurczaka, układać w miseczce przekładając plastrami cebuli. Odłożyć do lodówki na minimum 6…