Składniki:
- 10 pałeczek z udek z kurczaka
- 1/2kg.grzybów
- 2 cebule pokroić w kostkę i przesmażyć
- pieprz, sól
- starty żółty ser (20 dkg)
- troszkę śmietany 30%
Sposób przyrządzenia:
Z tych pałeczek wyciągnąć kość i zostawić tylko kawałeczek do łapania oprószyć przyprawami. Przygotować farsz: grzyby ugotowane przez 1godzine przemielić w maszynce do mielenia mięsa lub zmiksować, dołożyć przyprawy do smaku, troszkę bułki tartej, jajko, cebule, śmietany i prużyć tak 20minut,na koniec dołożyć starty żółty ser, wymieszać i nadziewać te pałeczki. Podpiec w piekarniku 40 minut. Ja je podaje ze świeżymi frytkami.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Małgorzatę Andrzejewską.