Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pałeczki (podudzia) z kurczaka

Składniki:

  • 10 pałeczek z udek z kurczaka
  • 1/2kg.grzybów
  • 2 cebule pokroić w kostkę i przesmażyć
  • pieprz, sól
  • starty żółty ser (20 dkg)
  • troszkę śmietany 30%


Sposób przyrządzenia:

Z tych pałeczek wyciągnąć kość i zostawić tylko kawałeczek do łapania oprószyć przyprawami. Przygotować farsz: grzyby ugotowane przez 1godzine przemielić w maszynce do mielenia mięsa lub zmiksować,  dołożyć przyprawy  do smaku, troszkę bułki tartej, jajko, cebule, śmietany i prużyć tak 20minut,na koniec dołożyć starty żółty ser, wymieszać i nadziewać te pałeczki. Podpiec w piekarniku 40 minut. Ja je podaje ze świeżymi frytkami.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Małgorzatę Andrzejewską.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *