Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka kurczaka w majonezowej marynacie

Składniki:

  • 5 udek kurczaka
  • 2 cebule

Marynata:

  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki pasty adżika kliknij
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka kminku
  • 3 łyżki soku z cytryny


Sposób przyrządzenia:

Udka umyć, osuszyć, podzielić na 2 części. Składniki marynaty dokładnie wymieszać, posmarować nią porcje kurczaka, układać w miseczce przekładając plastrami cebuli. Odłożyć do lodówki na minimum 6 godzin. Tak przygotowanego kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku aż mięso będzie miękkie. W trakcie pieczenia obracać porcje mięsa. Podawać z frytkami lub ryżem z ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *