Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: tuńczyk

Tuńczyk w sosie Anny

Składniki: 2 puszki tuńczyka w zalewie 6 łyżek oleju 2 cytryny 1 żółtko sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka odsączyć i ułożyć na talerzu. Następnie żółtko oprószyć solą i cały czas ucierając dolewać stopniowo olej oraz sok z cytryny. Nie przerywając ucierania doprawić o smaku pieprzem. Powstałym sosem polać tuńczyka i wstawić do lodówki na kilka…

Koperty z farszem tuńczykowym

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym pół świeżej papryki 4 ogórki konserwowe mała cebula dwie łyżeczki musztardy jajko pieprz Etapy przygotowania Ciasto rozkładamy na blasze i kroimy w kwadraty. Tuńczyka odsączamy z zalewy, łączymy z musztardą, pieprzem, pokrojoną w kosteczkę papryką i ogórkami oraz cebulą. Farsz nakładamy na kwadraciki i…

Sałatka z makaronem, tuńczykiem i pomidorkami

Składniki: 20 dag makaronu 50 dag pomidorków koktajlowych 6 cebulek 15 dag roszponki mały słoik czarnych oliwek 3 puszki tuńczyka Sos: 2/3 szkl. oliwy z oliwek ćwierć szkl. octu winnego łyżeczka cukru łyżka bazylii sól pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W między czasie cebulę pokroić w krążki, sałatę i roszponkę porwać…

Krokiety z tuńczyka

Składniki: 350 g sera risotta 300 g konserwy z tuńczyka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 6 łyżek startego parmezanu sól 1 jajko 75 g mąki 500 ml oleju Sposób wykonania: Ser rozgnieść widelcem po czym dodać do niego tuńczyka podzielonego na kawałki, posiekaną pietruszkę, parmezan oraz jajko. Całość dokładnie wyrobić doprawiając do smaku solą. Z…