Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krokiety z tuńczyka

Składniki:

  • 350 g sera risotta
  • 300 g konserwy z tuńczyka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 6 łyżek startego parmezanu
  • sól
  • 1 jajko
  • 75 g mąki
  • 500 ml oleju

Sposób wykonania:

  1. Ser rozgnieść widelcem po czym dodać do niego tuńczyka podzielonego na kawałki, posiekaną pietruszkę, parmezan oraz jajko.
    Całość dokładnie wyrobić doprawiając do smaku solą.
    Z powstałej masy formować duże kulki, które obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju ok. 5minut.
    Przed podaniem można oprószyć jeszcze solą.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *