Składniki:
- 1, 5 szkl. mąki
- ¾ kostki masła
- opakowanie mrożonych węgierek
- ½ szkl. mleka
- jajko
- cukier waniliowy
- cynamon
- ½ torebki budyniu waniliowego
Ciasto:
Farsz:
Składniki: 1 krążek surowego ciasta francuskiego 2 melony 25 dag cukru pudru 8 dag masła ¾ szkl. słodkiej śmietanki 15 dag migdałów 3 łyżki mączki migdałowej 1 jajko 1 żółtko Sposób wykonania: Ciasto przełożyć do formy do tarty, ponakłuwać je widelcem po czym owinąć folią aluminiową i wstawić do zamrażalnika na 15 minut. W między…
Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej ½ kostki masła 1 żółtko łyżka zimnej wody sól, pieprz tłuszcz do posmarowania formy Nadzienie: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2/3 szklanki keczupu 15 dkg tartego żółtego sera 2 cebule 2 łyżki oleju 2 łyżki posiekanej bazylii 20 oliwek Sposób przyrządzenia: Puszki z tuńczykiem otworzyć, zawartość przełożyć…