Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta z tuńczykiem konserwowym

Składniki:   
Ciasto:

  • 300 g mąki pszennej
  • ½ kostki masła
  • 1 żółtko
  • łyżka zimnej wody
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do posmarowania formy

Nadzienie:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 2/3 szklanki keczupu
  • 15 dkg tartego żółtego sera
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • 20 oliwek


Sposób przyrządzenia:

Puszki z tuńczykiem otworzyć, zawartość przełożyć na durszlak aby obciekła z zalewy. Mąkę przesiać. Z mąki, masła, żółtka, przypraw i wody szybko zagnieść  ciasto. Uformować w kulę, owinąć folią aluminiową i schłodzić w lodówce.  Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty. Nakłuć w kilku miejscach widelcem i podpiekać 10 minut  piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Tuńczyka wymieszać z cebulą, keczupem, przyprawić, delikatnie wymieszać. Na podpieczonym spodzie rozłożyć równomiernie farsz, położyć oliwki, posypać bazylią i serem. Piec  25 minut. Podawać na ciepło lub na zimno.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *