Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta serowo cebulowa

Ciasto:

 

  • 1,5 szkl. mąki
  • ½ kostki margaryny
  • jajko
  • 2 łyżki wody
  • sól

     

    Farsz:

  • 4 cebule
  • łyżeczka przyprawy do zup
  • łyżka oliwy
  • 10 dag starego żółtego sera
  • 1,5 kg gęstej śmietany
  • 4 jajka
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Składniki podane na ciasto dokładnie ze sobą wyrobić po czym wylepić nim tortownice i wstawić do lodówki.
    W między czasie posiekaną cebule  poddusić na rozgrzanej oliwie po czym doprawić ja do smaku solą i przyprawą do zup.
    Ułożyć cebulę na cieście i posypać startym serem.
    Następnie jajka roztrzepać z dodatkiem śmietany i wylać na ser.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *