Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: szynka

Różowe jaja świąteczne z szynką

Składniki: •  4 jaja ugotowane na twardo •  5 plastrów szynki •  łyżka oleju •  2 łyżki posiekanego szczypiorku •  2 łyżki ostrego ketchupu •  łyżka majonezu •  4 listki sałaty •  szczypta imbiru •  łyżka posiekanych orzechów •  sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jaja obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka.Jeden plaster szynki drobno posiekać. Żółtka,…

Zupa królewska

Składniki: •  1 kura •  25 dag szynki wędzonej •  10 dag masła •  łyżka mąki •  10 żółtek •  kilka słodkich migdałów •  tarta bułka •  włoszczyzna Sposób przyrządzenia: Masło zrumienić z mąką, dodać parę korzonków pokrajanej włoszczyzny i kurę pokrajaną na ćwiartki, a także utłuczone migdały, ugotowane na twardo żółtka, pokrajaną w kostkę…

Selerowa sałatka z ananasem

Składniki: 1słoik marynowanego selera 1mała puszka ananasa 20dkg szynki konserwowej lub kurczaka wędzonego 1 puszka kukurydzy 1 lub 2 jabłka najlepiej twarde i słodkie 2 średnie pory tylko białą cześć 4 jajka na twardo 20dkg żółtego sera sól, pieprz majonez Sposób przyrządzenia: Seler, kukurydze, ananasy odcedzić(w razie potrzeby pokroić) Szynkę, jabłka i jajka pokroić w…

Zrazy po Duńsku*

Składniki: 40 dag szynki wieprzowej 2 jajka – łyżka masła 10 dag ostrego żółtego sera mąka natka pietruszki pieprz i sól do smaku Sposób przygotowania: Mięso podzielić na cztery porcje,lekko zbić tłuczkiem,posolić i oprószyć pieprzem.Ugotowane na twardo i ostudzone jajka pokroić na połówki,ser pokroić w słupki.Na mięsie ułożyć żółty ser oraz połówki jajek,posypać natką pietruszki.Mięso…

Spagetti milagnese*

Składniki: 30 dag spaghetti 30 dag pieczarek 10 dag szynki puszka pomidorów(Pelati) 5 dag cebuli 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 5dag startego parmezanu kilka listków bazylii sól,pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyszczamy,cebulę i czosnek obieramy ,drobno siekamy.Szynkę i pieczarki kroimy w cienkie słupki.Przygotowane składniki podsmazamy na oliwie,uważając aby się nie przypaliły.Pomidory osączamy z…