Składniki:
- 1 szkl majonezu
- 5 dag szpinaku
- 5 dag rzeżuchy
- 1 łyżka szczypiorku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka estragonu
- sól
- pieprz
- cukier
Składniki: ½ kg świeżego szpinaku ½ kg kurzych wątróbek 3 łyżki masła 1 cebula 2 łyżki rodzynków 1 kieliszek koniaku sól pieprz Sposób wykonania: Szpinak opłukać pod bieżącą wodą po czym porwać go na mniejsze kawałki. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć pokrojone wątróbki. Pod koniec smażenia wlewając koniak. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem po…
Składniki: 45 dag suchej białej fasoli kość szynkowa cebula 3 łodyżki selera naciowego 2 marchewki sól pieprz ½ łyżeczki suszonego tymianku puszka pomidorów 2 łyżki brązowego cukru 1 ½ szkl poszatkowanych liści szpinaku Sposób wykonania: Fasolę przełożyć do garnka i zalać ją wodą. Po czym doprowadzić ją do wrzenia i gotować około 2 minut. Zdjąć …
Składniki: 4 szkl ugotowanego ryżu ¼ szkl masła 2 łyżeczki soku z cytryny ¾ szkl migdałów ząbek czosnku cebula ¾ łyżeczki soli 300 g mrożonego szpinaku ¾ szkl posiekanej dymki ¾ szkl posiekanej natki pietruszki jajko szkl mleka Sposób wykonania: Do miski wrzucić ugotowany ryż. Dodać do niego masło, sok z cytryny, posiekane migdały, czosnek,…
Składniki: paczka mrożonego szpinaku 1 szkl gotowej zupy- kremu z pieczarek ząbek czosnku ½ łyżeczki suszonego estragonu ½ łyżeczki majeranku sól pieprz 4 szkl ugotowanego makaronu 45 dag białej kiełbasy cebula jajka 40 dag sera risotta pomidor natka pietruszki Sposób wykonania: Do miski wrzucić szpinak, dodać do niego zupę pieczarkową oraz posiekany czosnek. Całość wymieszać…