Składniki:
- ½ kg świeżego szpinaku
- ½ kg kurzych wątróbek
- 3 łyżki masła
- 1 cebula
- 2 łyżki rodzynków
- 1 kieliszek koniaku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Szpinak opłukać pod bieżącą wodą po czym porwać go na mniejsze kawałki.
Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć pokrojone wątróbki.
Pod koniec smażenia wlewając koniak.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym przykryć i dusić kilka minut.
Po usmażeniu odstawić do ostygnięcia po czym dodać je do szpinaku.
Natomiast na patelni po smażeniu wątróbek udusić posiekana cebulę.
Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem i przełożyć do sałatki.
Na koniec przesmażyć jeszcze rodzynki i posypać nimi wierzch sałatki.