Składniki:
- 40 dag wędzonego łososia
- 50 dag ziemniaków
- 1 pęczek rzodkiewek
- 30 dag zielonych szparagów
Sos:
- 150 ml śmietany
- 5 łyżek majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 1 pomarańcza
- sól
- pieprz
Składniki: filety z okonia morskiego 2 pęczki białych szparagów sok z 2 cytryn 100 ml jasnego sosu sojowego 1 łyżka zielonej pasty curry sól biały pieprz Sposób wykonania: Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować ok. 15 min. Po tym czasie szparagi odcedzić, odstawić aby ostygły, wówczas skropić je obficie sosem sojowym i ponownie odłożyć.…
Składniki: 25 – 30 dkg makaronu spaghetti 20 dkg pokrojonego w słupki boczku 3 ząbki drobno posiekanego czosnku 30 dkg pokrojonych szparagów 1 szklanka tartego parmezanu 3 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać boczek, a gdy ten zacznie się…
Składniki: 4 gofry z mąki razowej lub bułeczki razowe 8 plastrów bekonu 16 zielonych szparagów z wody 8 jajek w koszulkach Sos: 1/4 kostki masła 2 żółtka jaj 1 łyżeczka soku z cytryny sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Szparagi ugotować wg przepisu, odłożyć w ciepłe miejsce. Bekon zrumienić na patelni z nie przywierającą powłoką, odłożyć…