Składniki: 20 ml ginu 20 ml różowego wermutu 20 ml syropu klonowego kilka kropli Angostury Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.
Tag: syrop klonowy
Desery
Naleśniki z lodami
by Marlena Pelc • • 0 Comments
Przekąski
Tosty z owocami
by Kaja Cichy • • 0 Comments
Jabłka
Jabłka w szlafroczkach
by jessica • • 0 Comments
Składniki: 4 jabłka 250 g francuskiego ciasta żółtko 2 łyżki mleka 50g migdałów pokrojonych w pałeczki 4 łyżki syropu klonowego Sposób wykonania: Ciasto francuskie rozwałkowujemy. Wykrawamy 4 kwadraty i 4 krążki. Na środku kwadratu układamy obrane wydrążone jabłko (wypełnione migdałami i syropem). Składamy po przekątnej. Rogi zlepiamy, Przykrywamy krążkiem. Powierzchnię posmarować żółtkiem zmiksowanym z mlekiem.…