Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: święta

Paszteciki z warzywami z dodatkiem łososia

Składniki: 1 gotowy płat ciasta francuskiego 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 por /biała część/ 20 dkg wędzonego łososia 1 cytryna sól, pieprz do smaku olej do smażenia białko do posmarowania ciasta Sposób przyrządzenia: Marchewkę, pietruszkę, seler, por i paprykę pokroić w paseczki i lekko poddusić na oleju. Przyprawić do smaku…

Śledziowa sałatka z ziemniakami w majonezie

Składniki: 6 ziemniaków 4 filety śledziowe w oleju 2 średnie cebule 1 szklanka majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach, wystudzić, pokroić w kosteczkę. Śledzie osączyć z nadmiaru oleju, pokroić w kostkę. Cebulę poobierać pokroić w kostkę. W szklanej misie wymieszać  wszystkie składniki z majonezem. Przyprawić solą i pieprzem do…

Łosoś w egzotycznym sosie

Składniki: 6 filetów z łososia Marynata: 1 ½ szklanki sosu sojowego ½ szklanki octu ryżowego 3 ząbki czosnku 2 mandarynki 2 łyżeczki cukru kawałek korzenia imbiru Sposób przyrządzenia: Do szklanego naczynia wlać ocet ryżowy, sos sojowy, cukier, łyżkę startego imbiru, startą skórkę i sok z mandarynki. Dodać poobierany i posiekany czosnek i ½ szklanki wody.…

Bardzo ostre diabelskie śledzie

Składniki: ½ kg filetów śledziowych w oleju 4 średnie zielone ogórki węże 4 czerwone cebule 4 ogórki konserwowe 2 pęczki czerwonych rzodkiewek pęczek zielonego koperku 4 ostre papryczki 5 łyżek oleju sok z jednej cytryny sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Śledzie osączyć z nadmiaru oleju, drobno posiekać. Cebulę obrać pokroić w kosteczkę, posypać…