Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: święta

Wigilijny filet z karpia w sosie musztardowym

Składniki: 1 karp o wadze około 1,5 kg 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżki oleju 2 białe części pora 2 pomidory 1 łyżka masła sok z cytryny sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Karpia sprawić, wyfiletować, dokładnie umyć, wysuszyć, podzielić na porcje. Porcje ryby skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 30 minut. Pomidora sparzyć wrzątkiem,…

Wigilijny karp w maśle

Składniki: 1 karp o wadze około 1,5 kg 2 łyżki masła 2 łyżki oleju 1 pomidor kilka listków szpinaku sok z cytryny sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Karpia sprawić, wyfiletować, dokładnie umyć, wysuszyć, podzielić na porcje. Porcje ryby skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 30 minut. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, usunąć gniazda…

Tilapia w cieście

Składniki: 50 dkg filetów z tilapii lub pangi Ciasto: ¾ szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki sody oczyszczanej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki wody sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Suche składniki ciasta wymieszać, przesiać przez sito, dodać wodę i przyprawy, zmiksować. Umyte i osuszone…