Składniki: 1 kg filet z kangura Marynata: 1/3 szklanki oliwy 1/3 szklanki octu winnego 1/3 szklanki wody 6 goździków 2 łyżeczki soli 3 listki laurowe 6 ziaren czarnego pieprzu Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty wymieszać, doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut na małym ogniu, schłodzić. Z mięsa wykroić steki o grubości 3 cm, usunąć błony…
Tag: steki
Wieprzowina
Steki wieprzowe w pestkach słonecznika
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 600 g łopatki wieprzowej 80 g pestek słonecznika 4 łyżki masła 1 żółtko 1 kostka bulionowa 3 łyżki tartej bułki 1 łyżka posiekanej natki sól, pieprz 3 łyżki oleju do smażenia Sposób przyrządzenia: Pestki słonecznika rozdrobnić, uprażyć na suchej patelni. 3 łyżki masła utrzeć z żółtkiem. Kostkę bulionową drobno pokruszyć, dodać tartą bułkę, natkę…