Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: steki

Faszerowane steki

Składniki: 1 kg mrożonego szpinaku 4 cienkie steki sól, pieprz 1 ząbek czosnku 4 plastry sera gouda 3 łyżki tłuszczu do smażenia gałka muszkatołowa 2 pomidory Wykonanie: Szpinak rozmrozić, mięso dokładnie umyć i osuszyć, a następnie każdy stek przeciąć wzdłuż w połowie grubości ( nie do końca!) i rozłożyć. Doprawić mięso solą pieprzem, natrzeć roztartym…

Stek Porterhouse z sosem musztardowym.

Skład: 1 stek o wadze 750 g 3 łyżki oliwy łyżeczka soli łyżeczka czarnego pieprzu 1\2 łyżeczki tymianku 2 szalotki 1\4 litra białego wytrawnego wina 5 łyżek musztardy Dijon 3 łyżki gęstej śmietany szczypta pieprzu cayenne Sposób przyrządzenia: Mięso smażyć na oleju przez 10 minut. Następnie posolić popieprzyć i posypać tymiankiem, owinąć w folię aluminiową…