Składniki: 40 dkg makaronu spaghetti 5 dkg masła 2 pokrojone cebule 6 ząbków posiekanego czosnku 2 oczyszczone z nasion i pokrojone zielone papryczki chili ½ szklanki sosu pomidorowego 2 łyżeczki cukru 5 pomidorów 20 dkg tartego żółtego sera Sposób przyrządzenia: Ugotować makaron wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić, dobrze przepłukać wodą, odstawić. W dużym rondlu o…
Tag: spagetti
Makarony
Capellini z sosem czosnkowym
by Dorcia • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg makaronu capellini (włosy anielskie) ¼ szklanki oliwy z oliwek ¼ szklanki drobno posiekanej natki pietruszki 4 ząbki drobno posiekanego czosnku ½ szklanki tartego parmezanu Sposób przyrządzenia: Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podczas gdy makaron się gotuję na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i pietruszkę, powoli dusić. Odcedzony makaron dodać do…
Makarony
Makaron z mięsem mielonym
by Dorocik • • 0 Comments
Składniki:
- 40 dag mięsa mielonego wieprzowego(lub wieprzowo-wołowego)
- 2 średnie cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki selera(lub pietruszki)
- pieprz, sól
- 25 dag makaronu suchego(lub ok.60 dag ugotowanego najlepiej rurki)
- tłuszcz do wysmarowania naczynia
- 1 łyżka tartej bułki
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki mąki
- 1 przecier pomidorowy
- bazylia
Makarony
Spagetti milagnese*
by Myszka • • 0 Comments
Składniki: 30 dag spaghetti 30 dag pieczarek 10 dag szynki puszka pomidorów(Pelati) 5 dag cebuli 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 5dag startego parmezanu kilka listków bazylii sól,pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyszczamy,cebulę i czosnek obieramy ,drobno siekamy.Szynkę i pieczarki kroimy w cienkie słupki.Przygotowane składniki podsmazamy na oliwie,uważając aby się nie przypaliły.Pomidory osączamy z…
Nie posortowane
Farfalle z wołowina.
by Gałucha • • 0 Comments
Skład: 20dkg makaronu farfalle 60dkg polędwicy wołowej 25dkg pomidorków koktajlowych sól, pieprz oliwa 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 szklanka wytrawnego wina białego 1/2 szklanki śmietany kremówki 100 ml mleka 20dkg gorgonzoli Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować. Mięso pokroić w paseczki. Podsmażyć na patelni , oprószyć solą i pieprzem. Wyjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu…