Składniki:
- 40 g masła
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- 450 g pieczarek
- 2 szalotki
- sól
- pieprz
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Składniki:
Składniki: 4 główki cykorii 30 g masła ½ cytryny 2 łyżeczki cukru sól pieprz Sposób wykonania: Cykorie oczyścić usuwając zdrewniałe liście. Następnie przekroić cykorię wzdłuż na pół usuwając głąb. Smażyć je na rozgrzanym maśle około 2 minut. Po tym czasie obrócić cykorie na drugą stronę i skropić ją sokiem z cytryny. Oprószyć solą, pieprzem oraz…
Składniki: 2 kg żeberek wieprzowych włoszczyzna /opakowanie/ 2 cebule kilka ziaren ziela angielskiego liść laurowy sól, pieprz do smaku 4 jajka mąka płatki kukurydziane ½ kostki smalcu olej Sposób wykonania: Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, podzielić na porcje. Do garnka wlać 1 litr wody, dodać oczyszczoną włoszczyznę, przyprawy i zagotować. Dodać żeberka i gotować…