Składniki: 1 cukinia 1 bakłażan ½ szkl mąki 1 łyżka bułki tartej 4 łyżki oliwy z oliwek sól Sposób wykonania: Obranego bakłażana i cukinię pokroić w cienkie plasterki. Następnie oprószyć je solą po czym obtoczyć je bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć je kilka minut na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron. Podawać…
Tag: smażone
Porady i Ciekawostki
Złocisty serek camembert w cieście
by Elżbieta Szczepanek • • 0 Comments
Składniki: 2 serki typu camembert 1 szkl mąki ½ szkl mleka ¼ szkl wody gazowanej ½ szkl oliwy z oliwek 1 jajko szczypta soli ½ szkl żurawiny Sposób wykonania: Do mąki wlać mleko, wbić jajka oraz dodać oliwę i szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać na gładkie ciasto., wlewając wodę gazowaną gdyby ciasto wyszło za gęste.…
Porady i Ciekawostki
Krewetki w piwnej panierce
by Ewelina Zawisza • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Karp smażony w panierce
by Henryk Pisarski • • 1 Comment
Porady i Ciekawostki
Złociste kotlety z kurek
by Bożena Mrowiec • • 0 Comments
Składniki: ½ kg kurek 1 cebula 1 kostka bulionu warzywnego 1 sucha bułka 1 szkl mleka 1 jajko 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy 4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka majeranku sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone kurki zalać niewielką ilością wody. Wrzucić kostkę rosołową i gotować do miękkości około 10 minut. Po tym czasie odcedzić…



