Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Złocisty serek camembert w cieście

Składniki:

  • 2 serki typu camembert
  • 1 szkl mąki
  • ½ szkl mleka
  • ¼ szkl wody gazowanej
  • ½ szkl oliwy z oliwek
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • ½ szkl żurawiny

Sposób wykonania:
Do mąki wlać mleko, wbić jajka oraz dodać oliwę i szczyptę soli.
Całość dokładnie wymieszać na gładkie ciasto., wlewając wodę gazowaną gdyby ciasto wyszło za gęste.
Następnie serek pokroić  na 8 kostek, które zanurzać w cieście i Smażyna rozgrzanym tłuszczu na złoto.
Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku.
Podawać zaraz po przygotowaniu z żurawiną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *