Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogniste żeberka z chili

 

Składniki:

 

  • 2 kg żeberek
  • 4 średnie cebule
  • 5 marchewek
  • przyprawa typu Vegeta
  • przyprawa do żeberek
  • ostra i słodka papryka do smaku
  • szczypta mielonej papryki chili
  • ziarnisty pieprz
  • ziele angielskie
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • łyżka startego świeżego imbiru
  • olej

Sposób wykonania:
Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje z 2 kostkami, przełożyć do miski, obsypać obficie,Vegetą, papryką, chili i przyprawą do żeberek. Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. Marchewkę umyć obrać i pokroić w słupki. Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. Warzywa przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, doprawić do smaku pieprzem, imbirem, zielem angielskim i gałką muszkatołową, dusić około 2 godziny na małym ogniu. W między czasie upiec żeberka na grillu i podawać je z warzywami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *