Skład:
- 8-10 średniej wielkości ryb maślanych
- wytopiony tłuszcz z boczku, smalec albo oliwa do smażenia (do wyboru)
- 1/4 szklanki mączki kukurydzianej i 1/2 szklanki mąki
- sól i świeżo mielony pieprz
Ryba smażenie w głębokim oleju, wiec potrzebne jest dużo oleju słonecznikowego. Skład: 3/4 kg ryby masłowej pociętej na 2,5 cm paski mąka ziemniaczana sól morska 4 duże ziemniaki Ciasto: 2 szklanki maki + łyżka proszku do pieczenia łyżeczka soli morskiej. 1/4 łyżeczki cayenne, szczypta mieszanki przypraw ziołowych butelka ciemnego, zimnego piwa Sposób przyrządzenia: Z podanych…
Składniki: 300g ryby 1 nieduża cebula kawałek selera 1 marchewka 250ml bulionu rybnego 4 ząbki czosnku+ w proszku pieprz, sól 4 młode cebulki ze szczypiorem 1 mały pomidor 250ml śmietany Sposób przyrządzenia: Pokrajaną cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojony seler, marchewkę i smażyć aż się zeszklą, wlać bulion rybny, dodać przekrojony czosnek oraz czosnek w…
Tilapia z tomatilos i avocado napełnionionym Maque Choux. Skład: 4 filety tilapii (ponad 1/2 kg) sól morska i świeżo mielony pieprz łyżeczka mielonego kminu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 limonka 1/2 średniej czerwonej cebuli, posiekanej ostra papryczka chili 2-3 ząbki czosnku, drobno posiekane 8-10 owoców tomatillo* obranych z suchej skorki…
Skład: 3 łyżki masła 3 łyżki oliwy z oliwek 1 anchovies rozgnieciony 1,5 łyżeczki zmiażdżonego czosnku 2 łyżki soku pomarańczowego 2 łyżki cienko pokrojonych listków bazylii po 1 łyżeczce startej skorki cytrynowej i pomarańczowej 6 filetów tilapii bez skory po 180 g każdy sól i świeżo mielony pieprz Sposób przyrządzenia: Roztopić masło i oliwę na…