Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: słonina

Farsz z wątróbki z rumem do pasztecików

Składniki: 1 kg wątróbki cielęcej 50 g słoniny 1 cebula 8-10 ziaren ziela angielskiego 2-3 liście laurowe sól 3 łyżki masła ¼ bułki francuskiej kieliszek madery łyżka rumu gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Wątróbkę pokroić na małe kawałki, który wrzucić do rondelka. Dodać pokrojoną słoninę cebulę, ziele angielskie, liść laurowy oraz sól. Całość wymieszać i dusić…

Farsz ze słoniny do pasztecików

Składniki: 400 g słoniny cebula 2-3 ziarna pieprzu 3-5 ziaren ziela angielskiego szczypta majeranku łyżka posiekanego koperku 1 surowe jajko Sposób wykonania: Słoninę pokroić w drobną kosteczkę po czym dodać do niej posiekaną cebule, ziele angielskie, majeranek, posiekany koperek oraz surowe jajko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.