Składniki: 1 kg wątróbki cielęcej 50 g słoniny 1 cebula 8-10 ziaren ziela angielskiego 2-3 liście laurowe sól 3 łyżki masła ¼ bułki francuskiej kieliszek madery łyżka rumu gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Wątróbkę pokroić na małe kawałki, który wrzucić do rondelka. Dodać pokrojoną słoninę cebulę, ziele angielskie, liść laurowy oraz sól. Całość wymieszać i dusić…
Tag: słonina
Dodatki
Farsz ze słoniny do pasztecików
by Katarzyna Podgórska • • 0 Comments
Składniki: 400 g słoniny cebula 2-3 ziarna pieprzu 3-5 ziaren ziela angielskiego szczypta majeranku łyżka posiekanego koperku 1 surowe jajko Sposób wykonania: Słoninę pokroić w drobną kosteczkę po czym dodać do niej posiekaną cebule, ziele angielskie, majeranek, posiekany koperek oraz surowe jajko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Indyk
Indyk z oliwkami
by albertos • • 0 Comments
Fasola
Fasola ze smażoną cebulą
by Marta Pacia • • 0 Comments
Wołowina
Wołowina gotowana na parze
by Natalia Konieczna • • 0 Comments
Składniki: 2 kg udźca wołowego 200 g słoniny 2 łyżki masła 2 cebule 1 pietruszka 2 marchewki 1 por skórka starta z 1 cytryny 1 szkl. półwytrawnego wina ½ szkl. 3 % octu łyżka mąki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym naszpikować słupkami słoniny, wówczas wstawić o lodówki na 12…