Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: śledzie

Śledzie z rusztu

Składniki: 50 dag świeżych śledzi sok z 1/2 cytryny 3-4 łyżki oliwy sól i pieprz Sposób wykonania: Śledzie oczyścić po czym skropić je sokiem z cytryny. Następnie oprószyć solą oraz pieprzem i skropić oliwą. Ułożyć śledzie na ruszcie i piec około 20 minut.

Marynata grzybowa do śledzi

Składniki: kilka suszonych grzybów 2-3 cebule 2-3 ogórki konserwowe olej łyżka octu winnego natka pietruszki sól pieprz cukier Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samwej wodzie w której się moczyły po czym je ocedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę posiekać i dodac do grzybów. Wrzucić jeszcze…

Śledzie z grzybami i ogórkiem

Składniki: ½ kilograma solonych śledzi kilka suszonych grzybów 2-3 cebule 2-3 ogórki konserwowe olej łyżka octu winnego natka pietruszki sól pieprz cukier Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samwej wodzie w której się moczyły po czym je ocedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Natomias cebulę posiekać i…

Śledzie z cebulą i kaparami

Składniki: 1 kg filetów śledziowych 10 dag kaparów 4 cebule 1/2 szklanki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Śledzie namoczyć w wodzie po czym je odsączyć i pokroić je w paseczki. Następnie cebulę pokroić w krążki, które sparzyć wrzątkiem i dodać je do śledzi. Dodać jeszcze kapary i polać całość oliwą. Całość dokładnie wymieszać i wstawić…