Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie z grzybami i ogórkiem

Składniki:

  • ½ kilograma solonych śledzi
  • kilka suszonych grzybów
  • 2-3 cebule
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • olej
  • łyżka octu winnego
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia ugotować w tej samwej wodzie w której się moczyły po czym je ocedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Natomias cebulę posiekać i wymieszać z grzybami, olejem, octem, posiekaną natką pietruszki i ogórkiem pokrojonym w kostkę.
    Wszytskie skałdniki dokałdnie ze soba wymieszać.
    Doprawić do smku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Śledzie pokroić w paseczki i zalać marynatą.
    Wstawić do lodówki na 24 godziny.
    Po tym czasie odsaczyć z marynaty i ułożyć na półmisku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *