Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: składniki na zupę

Zupa fasolowo kalafiorowa z mielonym mięsem

Składniki: 25 dkg mielonego mięsa mieszanego 1 cebula pokrojona w kostkę 1 łyżka oleju 3 marchewki 20 dkg różyczek kalafiora 40 dkg mieszanki fasoli o różnych kolorach 2 łyżki pasty pomidorowej 1,5 l bulionu mięsnego 2 łyżki posiekanej pietruszki 2 łyżki groszku konserwowanego sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolę wypłukać, zalać wodą, odstawić na…

Uzbecka zupa Szurpa

Składniki: 50 dkg żeberek jagnięcych lub wieprzowych 1 duża cebula 1 duży pomidor 1 zielona papryka 4 ziemniaki koperek, natka pietruszki, zielona cebulka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso bardzo dokładnie wypłukać, podzielić na 4 porcje. W dużym rondlu zalać żeberka wodą, doprowadzić do wrzenia, usunąć wytwarzającą się pianę. Cebulę obrać, przekroić na połowę, jedną połowę…

Bulion grzybowy z pulpetami

Składniki Pulpety: 50 dkg grzybów 25 dkg białej kiełbasy 1 – 2 jajka 1 łyżka oleju 3 łyżki tartej bułki (lub kaszy manny) sól, pieprz Bulion: 20 dkg pręgi wołowej 25 dkg kości 1 marchewka 1 pietruszka ½ cebuli kawałek selera 1,5 l wody liść laurowy, ziele angielskie 2 ząbki czosnku szczypta cukru sól, pieprz…

Zawiesista zupa jarzynowa

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szklanki drobno posiekanej cebuli
  • 1 szklanka pokrojonych łodyg selera naciowego
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 szklanki bulionu mięsnego
  • 4 szklanki pokrojonych pomidorów (obrane ze skóry)
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 8 szklanek mrożonego lub Świerzego mixu jarzynowego takich jak marchew, kukurydza, fasolka szparagowa, zielony groszek, ziemniaki, cukinia i inne wg wyboru