Składniki:
- 40 dag mięsa wołowego na gulasz
- 1 puszka pomidorów
- 3 papryki
- 2 cebule
- 2 ziemniaki
- 3 ząbki czosnku
- 2 kostki rosołowe
- olej
- papryka mielona
- listek laurowy
- ziele angielskie
- majeranek
- śmietana
- sól
- pieprz
Składniki: 4 ziemniaki 2 marchewki 250 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej natka pietruszki vegeta maggi sól pieprz Sposób wykonania: Obrane ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę po czym zalać je wodą. Doprawić do smaku Vegetą i trzymać na małym ogniu około 30 minut. W między czasie do mięsa wbić jajka i…
Składniki: 75 dkg grzybów/boczniaki/ 1 seler 4 cebule 4 marchewki 3 pietruszki 1 puszka groszku konserwowego kawałek świeżego imbiru /ok. 5-6 cm/ 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej 2 litry bulionu drobiowego sos sojowy natka pietruszki pieprz, sól do smaku oliwa do smażenia Sposób przyrządzenia: Groszek osączyć. Boczniaki oczyścić umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie paseczki.…
Składniki: 1 litr bulionu warzywnego ½ kg mięsa wieprzowego 3 cebule 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 2 marchewki 3 pomidory 1 papryczka chili 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku sól, pieprz kajeński, olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i pokroić w kosteczkę. Na oleju przesmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę na…
Składniki: 2 cebule 8 ziemniaków 4-5 główek czosnku 4 młode cukinie 2 litry bulionu warzywnego 2 łyżki posiekanej bazylii sól, pieprz do smaku oliwa/8 łyżek/ Sposób przyrządzenia: W rondlu podgrzać oliwę, włożyć drobno posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek, całość smażyć około 10 minut. Dodać obrane i pokrojone w cieniutkie plasterki ziemniaki, smażyć 3 minuty, stale…