Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: skałdniki

Masło łososiowe

Składniki: ½ kostki masła 5 dag wędzonego łososia sok z cytryny pieprz Sposób wykonania; Masło utrzeć na puch. Następnie dodać łososia i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz pieprzem. Następnie masę uformować w kostkę i schłodzić w lodówce.

Śledzie z jabłkiem Haliny

Składniki: 6 filetów śledzi w oleju łyżka octu 2 spore cebule 2 łyżki cukru 2 duże ząbki czosnku 1 winne jabłko 1 łyżka oleju 3 duże łyżki śmietany sól Sposób wykonania: Śledzie pokroić na duże kawałki, które skropić octem i odstawić na bok. W między czasie obrane jabłko zetrzeć na tarce czosnek posiekać a cebulę…

Śledź po żydowsku

Składniki: 7 – 8 solonych filetów śledziowych 3/4 szklanki mleka 1 pomarańcza winne jabłko kiszony ogórek 1 cebula 3-4 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny cukier pieprz sól Sposób wykonania; Śledzie zalać mlekiem i odstawić na 3 godziny. Po tym czasie odsączyć i pokroić na duże kawałki. Następnie obrane pomarańcze, jabłko, cebulę i ogórka…

Śledzie pana Jana

Składniki: 7-8 filetów śledziowych 2-3 łyżki octu 3 spore cebule 1 łyżka miodu 3/4 szklanki oleju listek laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego 3/4 l wody Sposób wykonania: Śledzie zalać wodą i odstawić na 1 godzinę. W między czasie zagotować wodę po czym wrzucić do niej listek, ziele, pokrojoną cebulę oraz miód. Całość wymieszać i gotować …