Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: skałdniki

Śledź w musztardzie

Składniki: 4-6 wymoczonych filetów śledzia solonego 4-5 łyżek słodkiej musztardy 1 łyżka cukru 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka oleju 1 łyżka majonezu 1 łyżka wody pieprz Sposób wykonania; Śledzie pokroić na duże kawałki. Następnie słodką i ostrą musztardę wymieszać ze sobą. Dodać jeszcze cukier, olej, majonez oraz łyżkę wody. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do…

Śledź w pomarańczach

Składniki: 60 dkg solonych filetów śledziowych 3/4 szklanki mleka 1 pomarańcza 1 winne jabłko kiszony ogórek 3 – 4 łyżki majonezu łyżka soku z cytryny cukier sól pieprz Sposób wykonania; Śledzie zalać mlekiem i odstawić na 3 godziny. Po tym czasie odcedzić je i pokroić na duże kawałki. Następnie obraną pomarańcze pokroić w kostkę, cebulę…

Sałatka na śledzia

Składniki: 1 pomarańcza 1 winne jabłko kiszony ogórek 3 – 4 łyżki majonezu łyżka soku z cytryny cukier sól pieprz Sposób wykonania; Następnie obraną pomarańcze pokroić w kostkę, cebulę posiekać, jabłko zetrzeć na tarce a ogórka pokroić w plasterki. Dodać do nich majonez i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem…

Makrela z kukurydzą i jajkiem

Składniki: wędzona makrela puszka kukurydzy 4 jajka ugotowane na twardo 1 cebula 3 łyżki majonezu ½ pęczka szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania; Z makreli oddzielić mięso od ości i podzielić na mniejsze kawałki. Następnie kukurydze odsączyć z zalewy. Ugotowane jajka na twardo pokroić na cząstki a cebulę w krążki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając…