Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledź w pomarańczach

Składniki:

  • 60 dkg solonych filetów śledziowych
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 pomarańcza
  • 1 winne jabłko
  • kiszony ogórek
  • 3 – 4 łyżki majonezu
  • łyżka soku z cytryny
  • cukier
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania;
    Śledzie zalać mlekiem i odstawić na 3 godziny.
    Po tym czasie odcedzić je i pokroić na duże kawałki.
    Następnie obraną pomarańcze pokroić w kostkę, cebulę posiekać, jabłko zetrzeć na tarce a ogórka pokroić w plasterki.
    Dodać do nich majonez i całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
    Śledzie ułożyć na talerzu i polać je sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *