Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z ogórkiem i tuńczykiem

Składniki:

  • 1 szkl mleka
  • sól
  • 2 szkl mąki
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • ½ słoika ogórków konserwowych
  • 1 sloiczek majonezu
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 puszka kukurydzy

    Sposób wykonania:

    Do mleka wbić jajka , wsypać mąkę oraz dodać szczyptę soli.
    Całość dokładnie zmiksować.
    Z powstałego ciasta usmażyć naleśniki.
    W między czasie ogórki pokroić w kostkę, tuńczyka rozdrobnić widelcem a kukurydze odsączyć z zalewy.
    Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać.
    Powstały farsz wyłożyć na naleśnikach, które złożyć na pół.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *