Składniki: 3-4 płaty śledziowe pokrojone w kawałki 300 g śmietany 22% cebula 2 winne jabłka tarty chrzan ze słoiczka pieprz, sól, sok z cytryny Sposób wykonania: Do śmietany dodać starte na tarce jabłka, posiekaną cebulę oraz chrzan. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Śledzie pokroić na duże kawałki i zalać śmietaną.…
Tag: skałdniki
Listy
Chłodnik bananowy z rodzynkami
by Janek Wieczorek • • 0 Comments
Składniki: ¾ l mleka 3 łyżki rodzynek 3 banany 2 jajka 100 g cukru 3 łyżki soku z cytryny 1 szkl śmietanki Sposób wykonania; Obrane banany pokroić na plasterki po czym dodac do nich żółtka, cukier oraz sok z cytryny. Całośc dokałdnie zmiksować na gładką paste. W między czasie zagotowac mleko. Wówczas dodać do niego…
Listy
Filet z flądry zapiekany z serem
by Katarzyna Wilk • • 0 Comments
Składniki: 500 g filetów z flądry 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki soli 2 cebule 3 łyżki masła 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jajka 2 łyżki tartej bułki 50 g żółtego sera Sposób wykonania: Filety skropić sokiem z cytryny po czym obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej. Ułożyć je w…
Listy
Dorsz z chrzanem pieczony
by Agata Domagała • • 1 Comment
Listy
Filety schowane w warzywach
by Jagna Pasternak • • 0 Comments
Składniki: 600 g filetów z ryby 2 łyżki soku z cytryny 300 g mrożonych warzyw z kukurydzą papryka 4 pomidory 2 cebule 4 plasterki bekonu 2 łyżki masła łyżeczka soli przyprawa ziołowa Sposób wykonania: Paprykę pokroić w paseczki, pomidory w kostkę a cebulę posiekać. Dodać mrożone warzywa i zalać całość około 1/8 l wody. Dusić…