Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: skałdniki

Pstrąg z masłem

Składniki: 4 pstrągi 2 łyżki masła 1 łyżka wódki jałowcówki kilka ziarenek jałowca 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Do masła dodać wódkę, sól oraz pieprz. Całość dokładnie utrzeć na gładką pastę. Następnie pstrąga skropić sokiem z cytryny a w środku natrzeć pastą maślaną. Piec rybę w specjalnym koszyczku na grillu.

Szalotki z rodzynkami

Składniki: ½ kg cebulek szalotek garść rodzynków 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu ¼ szkl miodu pitnego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania; Cebulki obrać i obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym oprószyć je solą, pieprzem i ziołami. Podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu…