Składniki: 4 pstrągi 2 łyżki masła 1 łyżka wódki jałowcówki kilka ziarenek jałowca 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Do masła dodać wódkę, sól oraz pieprz. Całość dokładnie utrzeć na gładką pastę. Następnie pstrąga skropić sokiem z cytryny a w środku natrzeć pastą maślaną. Piec rybę w specjalnym koszyczku na grillu.
Tag: skałdniki
Listy
Koktajl marchwiowy z kefirem
by Krystyna Wenta • • 0 Comments
Składniki: 500 ml kefiru sok z 1 cytryny pieprz 250 g marchwi 2 łyżki miodu ½ łyżeczki mielonego anyżu Sposób wykonania; Obraną marchewkę zetrzeć. Następnie dodać do niej miód, kefir oraz sok z cytryny. Całość dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku anyżem i pieprzem.
Listy
Sok z dyni z marchewką i jabłkiem
by Natalia Parol • • 0 Comments
Składniki: 300 g miąższu z dyni 2 jabłka 2 marchwie 1 kiwi Sposób wykonania; Dynię, jabłka, marchewki i kiwi obrać i pokroić w kostkę. Następnie całość zmiksować i przelać do szklanki.
Listy
Czosnkowe masło
by Elżbieta • • 0 Comments
Składniki: 4 ząbki czosnku 10 dag masła szczypta białego pieprzu sól Sposób wykonania; Do masła dodać obrany czosnek. Całość dokładnie zmiksować na gładkie masło. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Szalotki z rodzynkami
by Ilona Nowak • • 0 Comments
Składniki: ½ kg cebulek szalotek garść rodzynków 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu ¼ szkl miodu pitnego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania; Cebulki obrać i obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym oprószyć je solą, pieprzem i ziołami. Podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu…