Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledź po żydowsku

Składniki:

  • 7 – 8 solonych filetów śledziowych
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 pomarańcza
  • winne jabłko
  • kiszony ogórek
  • 1 cebula
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • cukier
  • pieprz
  • sól

    Sposób wykonania;
    Śledzie zalać mlekiem i odstawić na 3 godziny.
    Po tym czasie odsączyć i pokroić na duże kawałki.
    Następnie obrane pomarańcze, jabłko, cebulę i ogórka pokroić w kostkę.
    Polać je majonezem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Wylać sos na śledzie i wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *