Składniki: ser twarogowy 35 dag węgierki 20 dag jabłka 20 dag orzechy 10 dag jogurt naturalny 1,5 szklanki cukier 5 dag syrop śliwkowy 3 łyżki cukier waniliowy świeża mięta sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Ser należy pokroić w kostkę. Śmietanę należy wymieszać z syropem oraz cukrem waniliowym. Śliwki i jabłka należy dokładnie umyć, jabłka obrać,…
Tag: sery
Ryby
Sardynki w sosie
by albertos • • 0 Comments
Składniki: tuńczyk w sosie własnym 2 puszki ryż sypki 2 szklanki cebula czerwona 2 sztuki pomidory bez skórki 3 sztuki sałata 6 liści zielenina keczup 3 łyżki olej 2 łyżki sok z cytryny 2 sztuki cukier puder 1 łyżeczka Sposób przyrządzenia: Z keczupu, oleju, soku z cytryny oraz cukru pudru przygotować należy zalewę. Tuńczyka należy…
Sery
Ciastka twarogowe z miodem
by Malina • • 0 Comments
Składniki: 600 g twarogu 3 ½ łyżki kaszy manny ½ szkl. mleka 3-4 łyżki cukru 3 jajka 6 łyżek masła cukier waniliowy 6 łyżek miodu Sposób wykonania: Kaszę zalać mlekiem i ugotować, aby była dość gęsta po czym ostudzić ja do 50 stopni. Gdy kasza ostygnie dodać do niej twaróg oraz jajka starte z cukrem…
Makarony
Makaron zapiekany z twarogiem
by Oliwia • • 0 Comments
Składniki: 200 g makaronu 2 szkl. twarogu 2 żółtka 2-3 łyżki śmietany 6 łyżek masła łyżeczka soli łyżka cukru tarta bułka Sposób wykonania: Makaron przetrzeć przez sito po czym dodać żółtka, śmietanę i 4 łyzki masła. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem. W między czasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu,…
Makarony
Makaron z masłem i serem
by Marcin Tomczyk • • 0 Comments
Składniki: 400-600 g gotowanego makaronu 6-8 łyżek masła 5 łyżek parmezanu Sposób wykonania: Makaron zalać osoloną wodą i ugotować po czym go odcedzić. Następnie wymieszać makaron z masłem i rozłożyć na talerzach. Przed podaniem posypać startym parmezanem.