Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron zapiekany z twarogiem

Składniki:

  • 200 g makaronu
  • 2 szkl. twarogu
  • 2 żółtka
  • 2-3 łyżki śmietany
  • 6 łyżek masła
  • łyżeczka soli
  • łyżka cukru
  • tarta bułka

    Sposób wykonania:

    1. Makaron przetrzeć przez sito po czym dodać żółtka, śmietanę i 4 łyzki masła.
      Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
      W między czasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu, wówczas go odcedzić i wymieszać z 2 łyżkami masła.
      Następnie kłaść makaron na przemian z twarogiem w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem  i posypanym bułką tartą.
      Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *