Składniki: 3 szkl. mleka 2 łyżki masła 2 łyżeczki maki 20 dag żółtego sera sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, wówczas rozprowadzić ja mlekiem i trzymać na małym ogniu do zgęstnienia. Następnie zmniejszyć ogień i dodać starty ser. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie marchewki i ziemniaki…
Tag: sery
Ryby
Śledź z jabłkiem i twarogiem
by Krzysztof Fabiański • • 0 Comments
Składniki: 2 twarożki do smarowania szczypiorek 2 filety śledziowe cebula sok z cytryny 4 łyżki jogurtu 2 czerwone jabłka żurawina Sposób wykonania: Do serków dodać posiekany szczypiorek, drobno posiekaną cebulę oraz jogurt. Całość odkładnie wymieszać. Następnie śledzie pokroić w paski a jabłka w plastry, które skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały . Jabłka ułożyć…
Ryż
Sznycelki z ryżu
by Szczepan Ludwig • • 0 Comments
Sery
Kluseczki serowe
by Patrycja • • 0 Comments
Składniki: 1 kg twarogu 2 jajka 15 dag mąki pszennej 5 dag maki ziemniaczanej Szczypta soli Łyżeczka oleju 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki masła cukier Sposób wykonania: Twaróg zemleć po czym wbić do niego jajka i dodać obie mąki oraz sól. Całość dokładnie wyrobić po czym uformować ciasto w wałek , spłaszczyć i pokroić…
Makarony
Makaron z twarogiem
by Ola • • 0 Comments
Składniki: 1 op. makaronu kolanka 3 cebule 250 g białego sera sól łyżka margaryny Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanej margarynie. Miękki makaron odcedzić i przełożyć na talerz. Posypać go pokruszonym serem oraz podsmażoną cebulką. Doprawić do smaku solą.

